Kuşkonmazlı tariflerimin ikincisi 15-20 dakikada hazırladığım sağlıklı ve leziz salata evde favori lezzetlerimizden biri…
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
1 bağ kuşkonmaz, 400 gr
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
7-8 sap taze nane, yıkanıp incecik doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı bal
2 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Az miktarda taze çekilmiş karabiber
50 gr parmesan, ince dilimlenmiş
Yapılışı:
*Kuşkonmazları yıkayıp kuruladıktan sonra sebze soyacağı ile şeritler halinde uzunlamasına kesin. *Tepelerindeki çiçekli bölümleri kenara ayırın (servis sırasında üzerlerini süslemek için).
*Dolmalık fıstığı teflon tavada kısık ateşte kızarana kadar soteleyin (fıstığın kendi yağı olduğundan tavaya yağ ilave etmeye gerek kalmıyor).
*Sos için; Geniş bir karıştırma kabına, nane, sarımsak, limon suyu, bal, sirke, zeytinyağı, tuz, ve karabiberi alıp karıştırın.
*Şeritler halinde kesilmiş kuşkonmazları sosa ilave edip harmanlayın.
*Salatayı servis kasesine aldıktan sonra üzerini dolmalık fıstık, parmesan dilimleri ve kuşkonmazın çiçekli bölümleriyle süsleyin, buzdolabında yarım saat dinlendirip servis edin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın