Geleneksel tatlılarımızdan olan Revani’ye portakal kabuğu rendesi ve fıstık ezmesi çok yakışıyor. Ramazan bayramına yaklaştığımız bu günlerde misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz Revani’yi bir top vanilyalı dondurma ile servis ettiğinizde ferahlatan bir lezzet verecektir. Üstelik yağ kullanmadan hazırladığım ve tadına bakanların çok beğendikleri tatlının yapılışı da çok kolay.
Sevdiklerinizle birlikte bereketli sofralarda ağız tadıyla ve mutlulukla geçireceğiniz nice bayramlar dileyerek tarifimize geçelim.
Servis: Büyük boy kare borcam, 28*28 cm
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika
Malzemeler:
Şerbet için;
200 gr lık bardak ölçüsüyle;
4 su bardağı toz şeker
2 portakalın suyu
Keki için;
5 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker, 195 gr
1 portakal kabuğu rendesi
4 kahve fincanı un, 160 gr
2 kahve fincanı irmik, 120 gr
1 paket vanilya
80 gr Antep fıstık ezmesi
1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıba sürmek için
Üzerini süslemek için;
Arzu ettiğiniz miktarda fıstık ezmesi, hindistan cevizi rendesi ve portakal dilimleri
Yapılışı:
*Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlayalım. Derin bir tencereye toz şeker, su ve portakal suyunu alın. Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika pişirin, ocağı kapatıp soğuması için kenarda bekletin.
*Fırın kabının her tarafına tereyağını sürün.
*Fırını 170 derece ısıya ayarlayın.
*Revani için yumurta, şeker ve portakal kabuğu rendesini derin bir kaba alarak mikserle 3-4 dakika çırpın.
*Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanlayarak yumurtalı karışıma ilave edin. malzemeler homojen bir kıvam alana kadar kaşıkla karıştırın. En son fıstık ezmesini de ekleyip karıştırdıktan sonra hamuru borcama alın, üzerini spatulayla düzeltip fırında 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
*Fırından çıkardığınız revani sıcakken tamamen soğumuş olan şerbeti kepçe yardımıyla her tarafına eşit gelecek şekilde dökün.
*Revani şerbeti tamamen çekip soğuduktan sonra dilimlere ayırın. Üzerini fıstık, hindistan cevizi ve portakal dilimleriyle süsleyin.
*Mutfak terazisi olmayan için yukarıda verdiğim fincan boyutu orta boy Türk kahve fincanı ölçüsüdür.
*Fırın ısı ayarları markalara göre farklılık gösterebilir, fırını kek pişirdiğiniz ısıya ayarlayın.
*Şerbetli hamur tatlılarında daima pişen hamur sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.
Bir yanıt yazın