“Gelenekten Geleceğe, Nesillerden Nesillere’’ lezzet atölyemizin 5. sinde değerli misafirlerimiz ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gastronomi Kulubü’nden sevgili gençlerimizle şahane bir gün geçirdik🌟🥰❤️
Atölye çalışmamızda;
1. İçi ve kabuğuyla birlikte pişirdiğimiz Karanfilli Portakal Reçeli🍊🍯
2. Annemden bana miras kalan bol elma dolgulu, incecik hamuru sanki elmalı harca kabuk görevi yapıyormuş gibi kıyır kıyır ve yerken ağızda dağılan bir lezzet olan mis gibi tarçın kokulu Elmalı Poğaça’yı Kasım atölyemizde yaptığımız Narenciyeli Ayva Marmelatıyla farklı bir boyuta taşıdık🍏🥟
3. Sırada Ocak ayı Sofra dergisinde yayınlanan tariflerimden biri olan Portakal Soslu Körpe Ispanak Salatası vardı🍊🍃
Henüz tarifini yazmadığım Cennet Hurması Marmelatı, Anjelik Erik Marmelatı ve Portakal Reçeli ile geleneksel tadımımızı yaptık.
Herkes evlerine reçelleriyle gittiler, evlerde de yapıldı bu lezzetler (ben bile tekrar yaptım🍏🥟😉).
Tüm katılımcılarımıza ve bana misafir şef olma imkanı sağlayan sevgili Selda ve ekibine sonsuz teşekkürlerimle🙏
Kısa bir not:
Etkinlikte yaptığımız lezzetlere blogdaki arama kutusuna isimlerini yazarak ulaşabilirsiniz.
Şubat ayı projemizde;
1-Narenciye ailesinin en minik meyvesi olan Kumkuat ile reçel🍊🍯
2-Babka (çikolatalı balkabaklı ekmek) 🎃🍞🍫
3-Taze köy peynirli greyfurtlu salata🍊🥬🧀
Ayrıca her zamanki gibi sürpriz ikramlıklarımız olacak…
Bu arada yeni atölye tarihimiz; 23 Şubat Cumartesi saat 12:00
Sizler de etkinliklerime katılmak isterseniz Sg İmalathane’den Derya Hanım ile iletişime geçebilirsiniz.
Tel: 0530 900 92 30
Duyurularımızı İnstagram’dan Sg İmalathane @sgimalathane veya benim @mujganyurtseven hesabımdan takip edebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalmanız dileğiyle…
Bir yanıt yazın