





“Gelenekten Geleceğe, Nesillerden Nesillere” projemizin Şubat atölyesinde SG İmalathane’de değerli misafirlerimiz ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gastronomi Kulübü’nden sevgili gençlerimizle bir aradaydık👩🍳👨🏻🍳👩🍳👨🏻🍳
Menümüzde;
1. Kumkuat Reçeli🍊🍯
2. Balkabaklı Çikolata ve Tarçın Dolgulu Ekmek (BABKA)🎃🍞🍫(hikayesini blogda yazmıştım).
3. Taze Keçi Peynirli Greyfurtlu Yeşil Salata🧀🥬🍊🍇🥙
4. Kıymalı Top Börekler🍗🌮(Sofra Dergisi’nde yayınlanan tariflerimden biri)
5. Avokadolu Humus🥑vardı.
Tüm bu lezzetleri birlikte hazırlayıp pişirdikten sonra her zaman yaptığımız gibi soframızda tadıma geçtik. Günün sonunda misafirlerimizi birlikte pişirdiğimiz ve kavanozlara doldurduğumuz reçellerle uğurladık ve yeni atölyemiz için günümüzü belirledik.
Epey yoğun geçen Şubat ayından sonra “Gelenekten Geleceğe, Nesillerden Nesillere” projemiz ile 14 Mart’ta İTÜ Maçka Kampüsü’nde gerçekleşen “Mutfak Zirvesi” buluşmamızda İTÜ Gastronomi Kulübü öğrencileri ile bir araya geldik. Yıl boyunca neler yaptığımızı, geleneklerimizi, mutfak kültürünü anlattık.
Mart ayı projemizde;
1.Bergamot kabuklarıyla reçel pişireceğiz.
2. Keçi Peynirli Portakallı Fırınlanmış Pancar Salatamız var.
3. Aile büyüklerimden bana miras olan özel tarifle Tereyağlı Cevizli Kalburabastı yapacağız. Hamurunu hazırlayıp geleneksel usulde kalbur ile şekil vererek pişirilecek ve ılıkken şerbeti dökülecek.
*Kavrulmuş Fındıklı Sangiovese Üzüm reçeli ve Kan Portakalı Reçeliyle her zaman yaptığımız gibi sunumlarımız olacak.
*Atölyemizin sonunda sürpriz ikramlıklarımız, birlikte hazırladığımız lezzetlerin tadımı ve bir sonraki ayın planlamaları yapılacak.
Yeni atölye tarihimiz; 30 Mart 2019 Cumartesi saat: 12:00
Sizler de etkinliklerime katılmak isterseniz Sg İmalathane’den Derya Hanım ile iletişime geçebilirsiniz.
Tel: 0530 900 92 30
Duyurularımızı İnstagram’dan Sg İmalathane @sgimalathane veya benim @mujganyurtseven hesabımdan takip edebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalmanız dileğiyle…






Bir yanıt yazın