Gelenekten Geleceğe, Nesillerden Nesillere projemizin bir ayağı olarak planladığımız Kurabiye Ev ‘’Dünya Gelenekleri’’ başlığı altında çok güzel bir örnek oldu.
Öncelikle Kurabiye Ev geleneği hakkında bilgi vermek istiyorum;
Zencefilli kurabiye pişirme geleneği 11. yüzyılda eski Roma’da başlayıp yıllar içinde diğer Avrupa ülkelerine yayılıyor ve her yıl Aralık ayı başından itibaren çeşitli şekillerde yapılıp marketlerde yerlerini alıyor. Sert ve gevrek hamurdan yapılan kurabiyelerle çeşitli figürler hazırlanıp şekerleme gibi malzemelerle süsleniyor🏠🎄⭐️☃️
Etkinlikten günler evvel hazırlıklara başladım. Kurabiye Ev için her bir katılımcımızın kullanacağı ev kalıpları hazırladım, zencefilli, kakuleli, pekmezli ve tarçınlı, hamuru bir gece önceden yoğurup buzdolabında beklettim (hamur sert olmalı ki ev sağlam olsun🏠💪😉) bu arada ev için kullanılacak gereçler, şeker hamurlarıyla süslemeler, evin camları ve kapısını da düşünmek lazımdı🍬😉yapıştırmak için karamel, bahçeye yerleştirilecek figürler🎄⭐️☃️madem kış evi olacaktı icing ile kar efektleri❄️hindistan ceviziyle çatıya ve bahçeye düşen karlar❄️❄️❄️
Günlerce süren hazırlıklar, her şey mükemmel olsun, eksik bişeyler kalmasın çabaları… Hepsi Dut sokaktaki yeni yıl heyecanımız içindi🎄⭐️☃️🥰❤️
8 Aralık günü İmalathane’nin içini tarçın, zencefil kokuları sardı. Üretken eller, ortaya ne çıkacak heyecanıyla tüm gün uğraştı.
Kapıdan içeriye girince yılbaşı şarkıları eşliğindeki hummalı çalışma kelimenin tam anlamı ile büyüleyiciydi⭐️
Hamura bulanmanın zevkini elini sürenler kadar izleyenler de hissettiler. Ben yapamam diyenlerin bile ortaya çıkardığı muhteşem evler🏠🎄⭐️☃️ Her katılımcının projemizin bir üyesi haline dönüştüğü ekibimiz büyüdükçe büyüyor🙏 SG İmalathane sahibesi Sevgili Selda Güleç’e, İTÜ Gastronomi Kulübü’nden gençlerimize, çok değerli katılımcılarımıza ve gün boyunca kapımızı çalan, bizlerle vakit geçiren “Dut Sokak Yeni Yıl Heyecanı” ziyaretçilerimize sonsuz teşekkürlerimle🙏🥰❤️
1. Portakalların en lezzetli olduğu bugünlerde içi ve kabuğuyla birlikte pişireceğimiz Karanfilli Portakal Reçeli🍊🍯
2. Annemden bana miras kalan bol elma dolgulu, incecik hamuru sanki elmalı harca kabuk görevi yapıyormuş gibi kıyır kıyır ve yerken ağızda dağılan bir lezzet olan mis gibi tarçın kokulu Elmalı Poğaça’yı Kasım atölyemizde yaptığımız Narenciyeli Ayva Marmelatıyla farklı bir boyuta taşıyacağız🍏🍎🥟
3. Sırada Ocak ayı Sofra dergisinde yayınlanan tariflerimden biri olan Portakal Soslu Körpe Ispanak Salatası var🍊Her zamanki gibi sürpriz ikramlıklarımız olacak🤗
Sizler de etkinliklerime katılmak isterseniz Sg İmalathane’den Derya Hanım ile iletişime geçebilirsiniz.
Tel: 0530 900 92 30
Duyurularımızı İnstagram’dan Sg İmalathane @sgimalathane veya benim @mujganyurtseven hesabımdan takip edebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalmanız dileğiyle…
Bir yanıt yazın