“Gelenekten geleceğe, nesillerden nesillere’’ lezzet atölyelerimizden ikincisinde güzel insanlarla birlikte, zaman ne çabuk geçmiş de farketmemişiz diyecek kadar keyifle geçen bir gündü🤗❤️
.
🍋Limon reçelini yaparken geçmişten bugüne reçel hikayesi, Osmanlı’da reçelin önemi ve kahve ile sunumu, Türklerden dünyaya nasıl yayıldığı, bizlerin hala reçel olarak hazırladığımız ama batıya doğru gittikçe nasıl marmelatlara dönüştüğü, farklı kültürlerde reçel sunumları hakkında sohbet ettik. Bu arada kendi yaptığım gül reçeli ve henüz tarifini paylaşmadığım şaraplı üzüm reçelinin tadımını yaptık.
🍇Doğu Karadeniz’e ait bir lezzet olan Pepeçura’yı sevgili Selda’nın özel kolleksiyonundan kahve fincanları ve kadehlerde yine Karadeniz lezzetlerinden fındıkla krokan hazırlayarak sunduk🌰💜🍃
🎃Biraz da batıdan olsun dedik😉 bol baharatlı balkabağı çorbamızı yaptık, üzerlerine fırınlanmış kabak çekirdekleri ve yanında baharatlı kıtır tortillalarla afiyetle içtik.
Çorba ve baharatlı tortilla tariflerim aynı zamanda Sofra Dergisi Kasım sayısında yayınlandı.
Aralarda atıştırmalık olsun diye hazırladığım lezzetlerden ‘’fırında mozarellalı sakız kabakları’’ herkesin beğenisini aldı.
Özetleyecek olursak tüm bu lezzetleri hep birlikte pişiriyoruz. Reçeller kavanozlara doldurulup süsleniyor ve katılımcılarımıza hediye olarak veriliyor.
Her zaman olduğu gibi İTÜ Gastronomi öğrencileri de proje çalışmaları için bizimle birlikteydiler🤗
Kasım ayı atölyemiz için tüm hazırlıklar tamamlandı, mevsimin meyvelerinden narenciyelerle Ayva Marmelatı, Tahıllı Meyveli Kinoa Salatası ve Elmalı Erik Marmelatlı İtalyan Pudingi ni yapacağız.
Ayrıca sıcacık çorbamız, zahterli zeytinyağı tadımı ve balkabaklı sürpriz ikramlıklarımız olacak.
Sizler de etkinliklerime katılmak isterseniz Sg İmalathane’den Derya Hanım ile iletişime geçebilirsiniz.
Tel: 0530 900 92 30
Duyurularımızı İnstagram’dan Sg İmalathane @sgimalathane veya benim @mujganyurtseven hesabımdan takip edebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalmanız dileğiyle…
Bir yanıt yazın