“Gelenekten Geleceğe, Nesillerden Nesillere’’ Lezzetler Atölyesi -Eylül 2018
Sg İmalathane’nin sahibesi sevgili Selda ile yaptığımız projede, mevsimindeki meyve ve sebzelerle evde hazırlayabileceğimiz katkısız reçeller, marmelatlar ve doğanın bizlere mevsiminde sunduğu sebzelerle yapacağımız lezzetleri planlayarak ilk atölye çalışmamızı Eylül ayında gerçekleştirdik.
Kış boyunca 9 aylık bir proje olarak planladığımız atölye çalışmalarına İTÜ Gastronomi Kulübü’nden üniversiteli gençlerin de katılıyor olması beni ayrıca çok heyecanlandırdı🤗
Geleneklerimizi, ülkelere göre reçel ritüelleri, madem gelenekten geleceğe dedik çeyizlerimizle sunumlar ve anlatımlar yaparak gençlere geleneklerimizi aktardık.
Eylül atölyemizde sonbaharın habercisi üzümlere ve mevsimi geçmek üzere olan incirlere yer verdik. Reçelleri hazırlarken iyi reçel yapmanın püf noktalarını anlattım.
İlk olarak vanilya aromalı ‘’Üzüm Reçeli’’ni pişirdik🍇
İkinci sıradaki İtalya’nın Toskana bölgesine ait bir lezzet olan ‘’Üzüm ve Biberiyeli Toskana Keki’’ni yöreye özgü ‘sangiovese’ üzümleriyle yaptık.
Üçüncü olarak Eataly reçel yarışmasında ilk 10 da yer alan ‘’Kakuleli İncir Reçeli’’ tarifimi hazırladık💜
Günün sonunda tüm bu lezzetler ev yapımı ekşi mayalı ekmek ve peynirlere eşlik etti🧀🍞Kavanozlara doldurduğumuz reçellere kapak süsleri yapıldı🎊 Her bir katılımcımız kendi süslediği reçel kavanozlarını evlerine götürdü🍯🎊
Ekim atölyesi ve sonraki çalışmalarımızı fırsat buldukça buradan sizlerle paylaşırım🤗
Atölye çalışmalarımıza katılmak isterseniz Sg İmalathane’den Derya Hanım ile iletişime geçebilirsiniz. Tel: 0530 900 92 30
Ayrıca duyurularımızı İnstagram’dan Sg İmalathane @sgimalathane veya @mujganyurtseven hesabımdan takip edebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalmanız dileğiyle…
Not:
Eylül atölyesinde hazırladığımız kek ve reçellerin tariflerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
https://www.chezmaman.com.tr/izmir-uzumu-receli.html
https://www.chezmaman.com.tr/uzum-ve-biberiyeli-toskana-keki.html
https://www.chezmaman.com.tr/kakuleli-incir-receli.html
Bir yanıt yazın