





”Gelenekten Geleceğe, Nesillerden Nesillere’’ Lezzetler Mayıs ayı atölyemizde neler yaptığımızı yurt dışı ve yurt içinde yaptığımız yoğun seyahatlerden dolayı bir türlü yazmaya fırsat bulamamıştım.
Aslında her seyahat ayrı bir yazı konusu… İnşallah bir gün anılarımı yazmaya fırsatım olur.
SG İmalathane’de İTÜ Gastronomi Kulübü öğrencileri ile yürüttüğümüz projemizin Mayıs ayı atölyesinde ilk olarak; Mis kokulu güllerle “Gül Reçeli”, daha doğrusu önceden hazırlayıp dondurucuda sakladığım ‘‘Gül Mayası’’ ile reçelimizi yaptık.
İkinci sırada “Enginarlı Pirinç Pilavı” vardı.
Üçüncü olarak ise aile büyüklerimden bana miras kalan özel tarifle “Tereyağlı Cevizli Kalburabastı” yaptık. Hamuru hazırlayıp geleneksel usulde kalburabastı tatlısı için özel olarak yapılan kalbur ile şekil verdik.
Kavrulmuş Fındıklı Sangiovese Üzümlü, Kan Portakalı, Turunç ve Erguvan reçellerim ile her zaman yaptığımız gibi sunumlarımız oldu. Atölyemizin sonunda sürpriz ikramlığım olan Sofra dergisinde yayınlanan Ispanaklı Rulo Börek ve birlikte hazırladığımız lezzetlerin tadımını yaptık.
Sizler de etkinliklerime katılmak isterseniz Sg İmalathane’den Merve Hanım ile iletişime geçebilirsiniz.
Tel: 0530 900 92 30
Duyurularımızı İnstagram’dan Sg İmalathane @sgimalathane veya benim @mujganyurtseven hesabımdan takip edebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalmanız dileğiyle…
Kısa bir not:
Atölyede yaptıklarımızın tariflerine bloğumda arama kutusuna yazarak ulaşabilirsiniz.






Bir yanıt yazın