Ege yöresine ait olan minik kabaklardan bulabilirseniz kolaylıkla yapabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli yaz yemeği… Normal kabakların küçük boylarından da olabilir. Çeşme seyahatimde arkadaşımın sarmısak ve soğanı az suda haşlayarak yaptığı bu leziz yemeği onun tarifiyle, biraz da kendi yorumumu katarak ve tabiki valizde taşınan minik kabaklarla denedim, lezzetini çok beğendiğimiz bu hafif yemek diyet yapanlar için de farklı bir alternatif olabilir.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10-15 dakika
Pişirme süresi: 25-30 dakika
Malzemeler:
1 büyük boy kuru soğan, yemeklik doğranmış
7-8 diş sarmısak, pirinç tanesi gibi doğranmış
1 çay bardağı + 1çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet fesleğen, ince doğranmış
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
*Kabakları yıkayıp, kabak oyacağının tırtıllı tarafı ile hafifçe kazıyın, arkadaşım uzunlamasına ikiye bölmüştü ama ben bütün olarak yaptım.
*Yayvan bir tencereye soğan ve sarmısakları alın, üzerine 1 çay bardağı suyu ilave edin, orta ateşte 10 dakika su bitene kadar pişirin, kabakları, tuzu ve 1 çay bardağı daha sıcak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın, 15 dakika pişirin, kabaklar körpe olduğu için çabuk pişiyor. Üzerine fesleğenleri serpin, ocağı kapatın.
*Kabakları servis tabağına alın, üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun
Notlar:
*Normal kabakların küçük boylarından yaparsanız, uzunlamasına ikiye bölün.
*Fesleğen yerine dereotu kullanabilirsiniz.
Bir yanıt yazın