Un yerine haşlanmış siyah fasulye kullanarak hazırladığım, vişne & çikolata ikilisinin çok yakıştığı ve yumuşacık dokusuyla çikolatalı helva yermiş gibi hissedeceğiniz sağlıklı ve leziz atıştırmalık🍒🍫
2015 Ocak ayından itibaren tariflerimi sizlerle paylaşmaya başladığım bloğumda, bu lezzetin 300 üncü tarifim olduğunu belirtmek isterim🍒🍫🤗
Servis: 23*23 kare fırın kabı
Hazırlama süresi: 15 – 20 dakika
Pişirme süresi: 20 -25 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
350 gr siyah fasulye, haşlanmış ölçü
Yarım su bardağı su
4 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
2 yumurta
4 çorba kaşığı bal
4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Yarım su bardağı + 1 çorba kaşığı damla çikolata
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı dondurulmuş vişne, çekirdekleri çıkarılıp her biri ikiye bölünmüş
Piştikten sonra üzerine;
Arzunuza göre hindistan cevizi rendesi, vişne taneleri veya ceviz içi ile süsleyebilirsiniz
Yapılışı:
*Siyah fasulye, su ve hindistan cevizi yağını blenderda 2-3 dakika çekin.
*Yumurtaları ve balı fasulyeli karışıma ekleyip blenderı kademeli olarak 2 dakika kadar daha çalıştırın (bu aşamada fasulyeler tamamen püre haline geleceklerdir).
*Kakao, kabartma tozu, vanilya ve tuzu harmanlayıp karışıma ilave edin. Blenderda hepsini birlikte homojen bir kıvam alana kadar bir kez daha çekin.
*En son çikolata, iri parçalara ayrılmış ceviz içi ve vişneleri ekleyip spatula ile karıştırdıktan sonra fırın kağıdı ile kaplanmış kalıba dökerek üzerini düzeltin. 1 çorba kaşığı damla çikolatayı üzerine serpiştirin.
*10 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20- 25 dakika üzerinde çatlaklar oluşana kadar pişirin. (fırın ısıları markalara göre farklılık gösterdiğinden kek pişirdiğiniz ısıyı kullanın).
*Ilındıktan sonra üzerine arzunuza göre hindistan cevizi rendesi serpip dilimlere ayırın. Vişne taneleri veya ceviz içleriyle süsleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Kısa bir not:
*Vişneleri oda ısısına aldıktan sonra çözüldükçe su bırakacaklardır. Suyu ile birlikte kek hamuruna ilave edin.
*Fasulyenin yoğunluğundan dolayı fazla kabaran bir kek olmuyor endişelenmeyin.
Bir yanıt yazın