Meksika mutfağından;
Guacamole, avokado ile hazırlanan Meksika mutfağına ait nefis bir meze…
Et yemeklerinin yanına veya yemek öncesi atıştırmalık olarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Guacomelo’yu ev yapımı çıtır tortillalar ile deneyin derim.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Malzemeler:
2 adet olgun avokado
2 küçük mor soğan, minik küpler halinde doğranmış
8 adet şeker domates, yıkayıp minik küpler halinde doğranmış
1/2 demet taze kişniş, yıkayıp kurulanmış ve incecik kıyılmış
2 – 3 diş sarımsak, ezilmiş
1 lime veya limon suyu
1 çay kaşığı tuz
5 adet tortilla
Yapılışı:
*Avokadoları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra kabuklarını soyun, patates ezicisi veya çatal yardımıyla kabaca ezin (püre gibi olmasın!).
*Doğranmış soğan, domates, kişniş, sarımsak , tuz ve limon suyunu ezilmiş avokadolara ekleyip karıştırın. Tüketene kadar kapalı bir kapta buzdolabında saklayın (2 – 3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz).
Çıtır tortilalar için;
*Tortilaları minik üçgenler halinde kesin. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye tek sıra halinde yerleştirin. 5 dakika önceden 150 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin (çok çabuk kızardığından bu süreyi aşmamaya dikkat edin!).
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın