Bir önceki yazımda taze otlu biberli hamburgerde bahsettiğim leziz minik ekmekleri ister kahvaltıda, isterseniz burger veya peynir, domates ve fesleğen üçlüsü gibi istediğiniz iç malzemelerle sandviç olarak tüketebilirsiniz.
Pişirip soğuttuktan sonra ortasından keserek (sandviç yapmaya hazır vaziyette) dondurucuda saklayabileceğiniz ekmekleri deneyin derim.
Kısa bir not:
Aşağıda verdiğim tarifte kullandığım ekşi kuru hamur mayası 35 gramlık paketlerde büyük marketlerde satılıyor, bulamazsanız yerine1 paket (10 gr) instant kuru maya ile hazırlayabilirsiniz.
Servis: 10 adet
Hazırlama, mayalanma süresi: 1 saat
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Malzemeler:
200 ml lik bardak ölçüsüyle;
4 – 4,5 su bardağı un
1 paket ekşi kuru hamur mayası, 35 gr
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
*Unu derin bir kaba eleyip 4 su bardağı kadarını ekşi maya, toz şeker ve tuz ile harmanlayın. Süt ve zeytinyağını yavaş yavaş kuru karışıma eklerken stand mikser veya el mikserinin hamur karıştıcı aparatıyla 4-5 dakika karıştırın. Gerekirse yarım su bardağı unu da ekleyin (hamur yumuşak olmalı!)
*Hamuru elinizle toparlayarak 10 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
*Fırın ısısını 50 dereceye ayarlayın (hamurun daha kısa sürede kabarması için fırında mayalama kolaylık sağlayacaktır).
*Hamur tepsisini fırına verip iki katı hacime ulaşana kadar mayalandırın.
*Tepsiyi fırından alarak ısıyı 190 dereceye yükseltin.
*Kabaran hamurların üzerlerine elinizle hafifçe bastırın (pişerken tekrar kabaracaklar).
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serperek fırında yaklaşık 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın