Tarif defterimden;
Milföy hamurlarının üzerine hardal, keçi peyniri, domates ve kekikle hazırlayıp fırında pişirdiğim lezzetli ve yapılışı kolay tartı deneyin derim. Aşağıda 2 çeşit kalıpla yaptığım ölçüleri veriyorum, dikdörtgen, kare veya tek porsiyonluk herhangi bir kalıp kullanarak yapabilirsiniz.
Servis: 8 kişilik
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 20-25 dakika
8 adet kare milföy hamuru
2 çorba kaşığı dolusu hardal
200 gr taze keçi peyniri
8-10 adet çeri domates
2 çorba kaşığı taze veya kuru kekik
1 çay kaşığı karabiber, taze çekilmiş
Yapılışı:
*Milföy hamurlarını birbirinin yarım cm üstüne gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin ve açılmamaları için fotoğraftaki gibi sabitleyin, kenarlarını kalıbın yüksekliğine getirin. Pişerken fazla kabarmaması için çatalla hamuru delmemeye dikkat ederek hafifçe bastırın.
*Hardalı fırça yardımıyla milföyün üzerine sürün, elinizle parçaladığınız peynirleri serpin, İkiye bölünmüş çeri domateslerin kesik yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin. Kekik ve karabiberi serpin.
*180 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
*Sıcak olarak servis yapın.
Afiyetle, sevgiyle kalın…
Not:
*Altları çıkan teflon kalıp kullandığımdan kalıplara yağ sürmeme gerek kalmadı, eğer cam fırın kabı veya fırın tepsisinde yapacaksanız tepsiye tereyağ sürüp yağlı kağıt serin, sonra milföyleri yerleştirin.
*Milföy hamuruyla tuzlu olarak yapılan tartlarda tam lezzetini alabilmek için sıcakken yemenizi tavsiye ederim.
Bir yanıt yazın