Tarif defterimden;
Ana malzemesi süzme yoğurt, beyaz peynir, sarımsak, dereotu ve nane olan haydari, et & balık yemeklerinin yanına çok yakışan en lezzetli mezelerimizden biri…
Kavrulmuş dolmalık fıstıkla lezzeti kat kat artan haydariyi bu şekilde deneyin derim…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Malzemeler:
2 su bardağı süzme yoğurt
50 gr sert beyaz peynir, ufalanmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
8 – 9 dal dereotu, incecik doğranmış
2 – 3 dal taze nane, incecik doğranmış
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine;
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Taze nane yaprakları
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
*Süzme yoğurdu geniş bir kaba aktarın, beyaz peynir, sarımsak, dereotu, nane ve tuzu ekleyip karıştırın.
*Dolmalık fıstığı küçük bir tavada kavurun.
*Haydariyi servis tabağına yayın, üzerini dolmalık fıstık, nane yaprakları ve zeytinyağı ile süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın