Hurma, kakao ve cevizle lezzetli ve sağlıklı atıştırmalık;
Diyetisyenim sevgili Tuğbanur ara öğünde 6 adetini tüketebileceğimi söyleyip tarifi vermişti. Portakal kabuğu rendesi ilavesiyle lezzetini çok beğendiğimiz Hurlaç’ı yarın başlayacak Kurban Bayramında misafirlerimize çikolata yerine ikram etmek için yeniden hazırladım.
Sevdiklerimizle kutlayacağımız güzelliklerle dolu mutlu bayramlar dileğiyle…
Servis: 28-30 adet
12 adet hurma, büyük boy olanlardan
12 adet tam ceviz içi
4 dolu çorba kaşığı bitter kakao
1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
Antep fıstığı ezmesi
Hindistan cevizi rendesi
*Hurmaları 4-5 saat ılık suda bekletin.
*Sudan alıp çekirdeklerini çıkarın.
*Hurma, ceviz içi, kakao ve portakal kabuğu rendesini rondoya alıp çalıştırın.
*Malzemeler tamamen karışıp ezilince küçük ceviz boyutunda yuvarlaklar hazırlayın (elinize yapışmaması için arada elinizi suyla ıslatın).
*Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ezmesine bulayıp servis yapana kadar serin yerde saklayın.
Bir yanıt yazın