Tarif defterimden;
Rafine şekersiz, portakal aromalı, hurmalı, kakaolu, tahinli leziz ve sağlıklı atıştırmalıklar…
Dikdörtgen kalıplarda hazırladığım ara öğün atıştırmalıklarını dilerseniz yuvarlak formda yapabilirsiniz.
Servis: 13 – 14 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
14 adet hurma, 140 gr
1,5 bardak yulaf ezmesi
Yarım bardak fındık içi
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı tahin
Yarım bardak süt
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım bardak Antep fıstığı tozu
Yarım bardak Hindistan cevizi
Yapılışı:
*Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp ılık suda 10 dakika bekletin. Bu süre sonunda sudan çıkartıp blendere aktarın. Yulaf ezmesi, fındık içi, kakao, tahin, süt ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip blenderden geçirin. İhtiyaç duyarsanız 2 yemek kaşığı daha süt ekleyip karıştırın.
*Tüm malzemeyi silikon kalıplara yerleştirip hafifçe bastırın. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip silikon kalıplardan çıkartarak Antep fıstığı ve hindistan cevizine bulayın. Tüketene kadar kapalı kapta buzdolabında saklayın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın