Geleneksel lezzet;
İncir ve süt ile pratik bir şekilde hazırlanan geleneksel tatlılarımızdan biri olan incir uyutması yoğurt mayalar gibi dinlendirildiğinden bu adı alıyor.
Servis: 5 kişilik
Hazırlama & pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
600 ml süt
10 adet incir, 250 gr
Üzerlerine;
2 incir
1 yemek kaşığı Antep fıstığı
Yapılışı:
*İncirleri 15 – 20 dakika sıcak suda bekletip sularını süzdürerek kurulayın ve minik küpler halinde doğrayın.
*Diğer tarafta sütü orta boy bir tencereye aktarın, kısık ateşte yoğurt mayalama ısısına gelene kadar ısıtın (mutfak termometreniz varsa 46 – 47 derecede), bekletmeden incirleri ekleyip püre haline gelene kadar blenderden geçirin ve kaselere pay edin. Kaselerin üzerlerine temiz bir mutfak havlusu serip oda ısısında 2 -3 saat dinlendirin. Bu süre sonunda buzdolabına kaldırın ve 3 saat kadar soğumaya bırakın.
*Üzerlerini incir dilimleri ve Antep fıstığıyla süsleyerek soğuk olarak servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın