Tarif defterimden;
İncirler tezgahlarda çıkmaya başlayınca ilk aklıma gelen lezzetlerden biridir…
İncirleri limon kabuğu, az miktarda esmer şeker ve şarapla fırında pişiririm. Ayrı bir tepside crumble (krambıl okunur) hamuru pişer, tüm malzemeleri bir araya getirip bir top vanilyalı dondurma ile tadına doyulmaz lezzetiyle afiyetle yeriz.
Davet sofralarına çok yakışan bu leziz tatlıyı servisten birkaç saat önce hazırlayabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 35 – 40 dakika
Malzemeler:
6 adet siyah incir
1 limon kabuğu rendesi
6 çay kaşığı esmer şeker
1 su bardağı sek kırmızı şarap, 200 ml
Crumble için:
50 gr soğuk tereyağı, küp doğranmış
50 gr esmer şeker
75 gr un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı file badem
Vanilyalı dondurma
Yapılışı:
*İncirleri yıkayıp kuruladıktan sonra her birini ikiye bölüp tek sıra halinde yerleştirebileceğiniz fırın kabına alın. Üzerlerine yarımşar çay kaşığı esmer şeker ve rendelenmiş limon kabuklarını pay edin ve şarabı üzerlerine yavaşça dökün.
*Crumble için soğuk tereyağı, esmer şeker, un ve vanilyayı rondoya alıp pirinç tanesi gibi olana kadar çekin (fazla karıştırmamaya dikkat etmeli!). Crumble hamurunu fırın kağıdı serilmiş tepsiye serpiştirin. Üzerine file bademleri serpin.
*Crumble hamurunu 5 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip soğuması için kenarda bekletin.
*İncirleri 35 dakika sosu kıvam alana kadar fırında pişirin (crumble ve incir tepsilerini aynı anda fırına verip 15 dakika sonra crumble tepsisini fırından alın, incirleri + 20 dakika daha pişirin).
*İncirler soğuduktan sonra küçük servis kaplarına her bir kaba 3 incir olacak gibi yerleştirin. Pişen crumble hamurunu elinizle parçalara ayırıp incirlerin üzerlerine serpiştirin.
*Vanilyalı dondurma ile servis edin.
Kısa bir not:
*Şarap yerine aynı miktarda taze sıkılmış kırmızı üzüm suyu veya vişne suyu kullanılabilir.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın