Mevsiminde;
Ege otlarından biri olan ısırgan otu ile pişirebileceğiniz leziz ve yapılışı kolay olan böreği, iftar veya sahur sofraları için hazırlayabilirsiniz.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
1 demet ısırgan otu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
200 gr lor
100 gr izmir tulum peyniri
1 tatlı kaşığı tereyağı, fırın kabına sürmek için
3 yufka
Sosu:
1 yemek kaşığı tereyağı,eritilmiş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Üzerine:
Haşhaş, susam gibi tohumlar
Yapılışı:
*Isırgan otlarını bol suda yıkayıp sularını süzdürdükten sonra incecik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın, soğanları ilave ederek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun, ısırgan otlarını ekleyip açık ateşte 5-6 dakika kavurarak ocağı kapatın. Ilınınca baharat ve peynirleri ekleyip karıştırın.
*Yuvarlak büyük boy veya dikdörtgen fırın kabına 1 tatlı kaşığı tereyağı sürün.
*Yufkaları ortadan iki parçaya kesin, yuvarlak bölümüne iç harçtan serpin (fotoğraftaki gibi), gevşek bir şekilde sararak fırın kabına yerleştirin. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
*Sosu için; Eritilmiş tereyağına zeytinyağı ve yoğurtu ekleyip karıştırın, yumurtayı da ilave ederek el çırpıcısı ile homojen kıvama gelene kadar çırpın.
*Sosu, sardığınız yufkaların üzerine fırça ile sürün. Haşhaş, susam gibi tohumlardan serperek 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar 30-35 dakika pişirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Kısa bir not:
*Isırgan otu yerine ıspanak, pazı veya arzu ettiğiniz herhangi bir ot ile yapabilirsiniz.
Bir yanıt yazın