Hazırlaması pratik ve leziz olan ıspanak grateni et & tavuk yemeklerinin yanına veya sarımsaklı yoğurt ile hafif bir öğün olarak tüketebilirsiniz.
Servis: 22*31 cm lik dikdörtgen fırın kabı
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
Malzemeler:
1 kg ıspanak
200 gr taze köy peyniri veya beyaz peynir
1 tepeleme yemek kaşığı siyez unu
3 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı muskat
Üzerine;
100 gr mozarella veya taze kaşar
1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Yapılışı:
*ıspanakları bol suda yıkayıp sularını süzdürün. İncecik doğrayarak karıştırma kabına alın.
*Peyniri rendeleyerek ıspanaklara ekleyin.
*Siyez unu, zeytinyağı, yumurtalar, karabiber ve muskatı da ekleyip karıştırın.
*Fırın kabını pişirme kağıdı ile kaplayarak ıspanaklı harcı kaba alın ve üzerini spatula ile düzeltin.
*Üzerine rendelenmiş mozarella veya taze kaşarları serpin, kavrulmuş susamları da serpiştirip 10 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında peynirler eriyip kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın