Ispanağa ön pişirme yapmadan hazırladığım dışı kıyır kıyır, içi yumuşacık olan bu lezzetli börekler kahvaltıda, çay saatinde veya hafif bir öğün olarak tüketilebilir.
Servis: 8 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Malzemeler:
100 gr beyaz peynir
100 gr İzmir tulum peyniri
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
2 yufka
Yarım su bardağı zeytinyağı, 100 ml
Yarım su bardağı su, 100 ml
Üzerine sürmek için:
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı, eritilmiş
Susam, ç örek otu
Yapılışı:
*Ispanakları bol suda yıkayıp sularını süzdürerek incecik doğrayın. Peynirler, yumurta, zeytinyağı, karabiber ve pul biberi ilave edip ıspanaklar yumuşayıncaya kadar elinizle yoğurun. Karışımı 8 eşit parçaya ayırın.
*Fırın tepsisine fırın kağıdı serip kenarda bekletin.
*Yufkanın birini temiz bir tezgaha serin. Zeytinyağı ve suyu derin bir kaseye alıp karıştırın, bu karışımın yarısını fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün.
*Yufkayı bıçakla ortadan ikiye, her bir parçayı da ikiye kesin. Elde ettiğiniz üçgen parçaların geniş yerlerine ıspanaklı harcı serperek gevşek olarak rulo yapıp fotoğraftaki gibi sararak uçlarını suya batırıp yapıştırın.
*İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayarak fırın tepsisine yerleştirin.
*Fırın ısısını 180 dereceye ayarlayın.
*Yumurta ve eritilmiş tereyağını küçük bir kasede çırparak fırça yardımıyla böreklerin her tarafına sürün. Üzerlerine susam ve çörek otu serperek kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın