Kabak, domates, nohut ve yeşilliklerle lezzetli bir yaz yemeği oluyor. Normalde yayvan tencerede yapılan bu yemeği bu defa fırında yaptım. Küçük boy kabak bulabilirseniz hemen deneyin derim.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 25-30 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
Malzemeler:
1 kg bebek kabak, yıkanıp kabak oyacağının tırtıllı bölümüyle hafifçe kazınmış
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı veya fındık yağı
2 kuru soğan, yemeklik doğranmış
5-6 diş sarmısak
4-5 adet domates
Yarımşar demet dereotu, maydanoz, ince doğranmış
1 çorba kaşığı kuru veya taze reyhan
4-5 sap fesleğen
1 tatlı kaşığı kuru nane
1çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı sıcak su
Piştikten sonra üzeri için: Fesleğen yaprakları ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
*Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve soğanları alın, orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun, sarmısak ve domatesleri ilave edin, 3-4 dakika pişirin.En son yeşillikleri ve baharatları ekleyip ocağı kapatın.
*Domatesli karışımın yarısını tepsiye yayın, kabakları fotoğraftaki gibi yerleştirin. Ortasına nohutları alın, üzerine kalan domates sosunu serpin, 1 çay bardağı sıcak suyu kenarından akıtın, üstünü folyo ile hava almayacak şekilde kaplayın.
*Fırını 5 dakika önceden alt-üst konumunda 200 dereceye alın, tepsiyi fırına yerleştirin, 45-50 dakika kadar pişirin. Folyoyu çıkardıktan sonra 10-15 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin, sıcakken üzerlerine sıcakken 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Kenarlarını feleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın