Mevsiminde;
Dolmadan artan kabak içlerini değerlendirdiğim, lezzetli ve sağlıklı, tuzlu kek kıvamında, hafif bir öğlen yemeği oluyor. Pişirdikten sonra peynir eklemeyi unuttuğumu farkettim:(( Aşağıda orjinal peynirli tarifi veriyorum. Bu arada instagramdan gelen öneriyle ismi Kabak İçi Böreği Oldu 🙂
Servis: 17*25 cm lik dikdörtgen fırın kabı
Hazırlama süresi: 20-25 dakika
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Malzemeler:
2 yumurta
1,5 su bardağı çavdar veya tambuğday unu
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı kuru nane
3-4 sap fesleğen,ince doğranmış
8-9 ar sap dereotu, maydanoz; ince doğranmış
3-4 dal taze soğan, ince doğranmış
7-8 adet kurutulmuş domates, ince doğranmış
2 çorba kaşığı tereyağ, eritilmiş
1 su bardağı beyaz+kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı, fırın kabına sürmek için
Üzerine:
Çeri domates, küçük olanlarından
Yapılışı:
*Kabak içlerini küçük parçalar halinde doğrayın, fazla sularını sıkın, geniş bir kaba alın, çeri domates ve dolmalık fıstık haricindeki malzemelerin tamamını kabaklara ilave edin, karıştırın, tereyağı ile her tarafını yağladığınız fırın kabına dökün, üzerini spatula ile düzeltin, çeri domates ve dolmalık fıstıklarla süsleyip 180 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın