Yaz lezzeti;
Ege mutfağından leziz bir yaz yemeği olan yapılışı pratik kabak sıyırmaya sofralarınızda yer açın derim…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
6 – 7 adet küçük boy kabak, 750 gr
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
4 – 5 diş sarımsak, minik doğranmış
4 yemek kaşığı pirinç, bol suda yıkanmış
1 bardak sıcak su, 200 ml
1 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
5 – 6 dal taze soğan, ince doğranmış
Yarım demet dere otu, ince doğranmış
Yapılışı:
*Kabakları yıkayıp sebze soyacağı ile çekirdekli bölüme gelene kadar şeritler halinde olacak gibi doğrayın (çekirdekli bölümleri daha sonra değerlendirmek için kenara ayırın).
*Pilav tenceresine zeytinyağı ve soğanı alarak soğan pembeleşene kadar kavurun. Sarımsak ve pirinci ekleyerek 2 – 3 dakika kavurduktan sonra sıcak suyun yarısını ekleyerek pirinçler hafifçe yumuşayıp suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
*Şerit halinde doğranmış kabak, tuz, limon suyu ve sıcak suyun diğer yarısını ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Üzerine doğranmış soğan ve dereotunu ilave ederek 15 dakika kadar demlendirip ılık veya soğuk olarak servis edin.
Kısa bir not;
*Kabağın çekirdekli bölümleri ile mücver yaparak veya minik doğrayıp soğan ile birlikte soteelyip ayrı bir yemek olarak değerlendirebilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın