Tarif defterimden;
Sıcak yaz günlerinde hafif bir akşam yemeği olarak kısa sürede hazırlayabileceğiniz domatesli, parmesanlı sağlıklı ve leziz kabak spagetti…
Servis: 2 – 3 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Malzemeler:
3 adet orta boy Girit kabağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 – 5 diş sarımsak, ezilmiş
150 gr şeker domates veya çeri domates
50 gr rendelenmiş parmesan peyniri
10 – 12 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkarılmış
8 – 9 yaprak taze reyhan, ince doğranmış
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Taze reyhan ve nane yaprakları
Yapılışı:
*Kabakları yıkayıp kurulayarak spiral sebze doğrayıcısı ile spagetti gibi olacak gibi doğrayın ve fazla sularını salması için kağıt mutfak havlusu üzerine yayın.
*Zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı wok tavaya alın, açık ateşte sarımsak aromasını yağa bırakınca kabakları ekleyin ve 3 – 4 dakika soteleyin, domatesleri ekleyerek 3 – 4 dakika daha soteleyin (kabak ve domates çabuk piştiğinden fazla yumuşamamaları için bu süreleri aşmamaya dikkat edin). Parmesan, zeytin, reyhan, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırarak ocağı kapatın.
*Kabak spagettiyi servis tabağına geçirip parmesan, reyhan ve nane yapraklarıyla süsleyip bekletmeden servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın