Altında kıyır kıyır tereyağı ve galeta unlu baklava yufkası, üzerinde kabak dilimleri, fesleğen, peynir ve kremalı sosuyla çay sofraları veya yemek öncesi ara sıcak olarak hazırladığım leziz tart Sofra Dergisi’de yayınlanan ”Baklava Yufkasıyla En İyi 6 Tarif” başlıklı lezzetlerden biri…
Servis: 26 cm lik altı çıkan yuvarlak tart kalıbında
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 10 + 30 – 35 dakika
Malzemeler:
8 adet baklavalık yufka
75 gr tereyağı, eritilmiş ve köpüğü alınmış
4 yemek kaşığı galeta unu
4 adet sakız kabağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
8 adet şeker domates
Sosu:
200 gr beyaz peynir, rendelenmiş
1 kutu krema, 200 ml
5 yumurta
Yarım çay kaşığı muskat
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet fesleğen, incecik doğranmış
Süslemek için:
Fesleğen yaprakları
Mikro Salatalık
Yapılışı:
*Yufkaları üst üste fırın kağıdı üzerine serin, kalıptan yanlara taşacak gibi yuvarlak kesin. Kalıbın her tarafına tereyağı sürün. Yufkaların ikisini üst üste kalıba yerleştirin. Fırça ile dibine ve yanlarına tereyağı sürüp az miktarda galeta unu serpiştirin. Bir yufka + tereyağı ve galeta unu sırasıyla yufkaların hepsini üst üste yerleştirin.
*Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra ince dilimleyip üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz serperek karıştırın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye yan yana yerleştirin.
* 170 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırının üst katına yufka kalıbını, alt katına kabakları yerleştirin. 10 dakika ön pişirme yapıp fırından çıkartın.
*Sos malzemelerini derin bir kaba alarak karıştın.
*Kabak dilimlerinin yarısını yufkaların üzerine bir sıra halinde dizin, sosu üzerlerine dökün, kalan kabakları ve ortadan ikiye kesilmiş şeker domatesleri üzerine yerleştirip 170 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika daha pişirin.
*Servis esnasında fesleğen yaprakları ve mikro salatalıklarla süsleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın