Tarif defterimden;
Mantarlı & kabaklı yapılışı kolay leziz sote tek başına veya et & balık ve tavuk yemeklerinin yanı için hazırlanabilir…
Bu tarifte kestane mantarı kullandım, dilediğiniz herhangi bir mantar çeşitiyle yapabilirsiniz…
Yapılış aşamaları videosu İnstagram hesabımda…
Servis: 2 – 3 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
1 orta boy kabak
1 kapya biber
400 gr kestane mantarı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak, minik doğranmış
1 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
1 çay kaşığı tuz
7 – 8 dal maydanoz, incecik doğranmış
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Yapılışı:
*Kabağı uzunlamasına ikiye kesip ince doğrayın, kapya biberi de aynı şekilde doğrayın. Mantarların dışını kağıt mutfak havlusuyla temizleyip ince doğrayın.
*1 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğranmış kabakları tavaya alın, açık ateşte ara sıra karıştırarak soteleyin, kapya biberi ekleyip hafif yumuşayana kadar sotelemeye devam edin ve yayvan bir tabağa geçirin.
*Kalan zeytinyağını tavaya akıtıp mantarları ilave ederek mantarlar sularını salıp çekene kadar soteleyin, sarımsak ve susamı ekleyip bir iki tur çevirin. En son kekik, tuz ve sotelenmiş sebzeleri mantarların üzerine aktarıp karıştırın ve ocağı kapatın. Mantar soteyi servis tabağına geçirerek üzerine maydanoz ve parmesanı serpiştirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın