Yoğun çikolata tadı ve kahvenin verdiği aroma ile çok lezzetli, süngerimsi, yumuşacık ve hafif bir kek oluyor. Üzerine de çikolata kreması sürünce damakta bıraktığı lezzeti tahmin etmeyi size bırakıyorum:)
Muffin kalıplarında hazırladığım keki bütün yapmak isterseniz 20 cm lik yuvarlak kek kalıbı tam ölçü oluyor.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 35-45 dakika
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Malzemeler:
100 gr bitter çikolata
1 çorba kaşığı neskafe
2 çorba kaşığı sıcak su
75 gr tereyağ, 5 çorba kaşığı
3 yumurta sarısı
90 gr toz şeker, yarım su bardağına yakın
3 yumurta akı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
60 gr un, yarım su bardağı
Çikolata sosu için malzemeler:
100 gr bitter çikolata
Yarım çay bardağı süt
Yapılışı:
*Öncelikle 1 çorba kaşığı neskafeyi, 2 çorba kaşığı sıcak suda eritin.
*100 gr çikolatayı sos tenceresine alın, üzerine neskafeyi ekleyin, kısık ateşte eritin, ocağı kapatın, tereyağını ekleyin, eriyene kadar karıştırın, kenarda ılınması için bekletin.
*Yumurta sarılarını derin bir kaba alın, 90 gr toz şekeri ekleyin, mikserle 2-3 dakika çırpın, kenarda bekletin.
*Başka bir kaba yumurta aklarını ve tuzu alın, mikserle çırpın, yumuşak kuleler oluşmaya başlayınca 1 çorba kaşığı toz şekeri ekleyip, sertleşene kadar çırpın.
*Çikolatalı karışımı, yumurta sarısı karışımına ekleyin, karıştırın.
*Bu aşamadan sonra madeni kaşıkla yumurta aklarının dörtte birini ve unun dörtte birini karışıma ekleyin, dışardan içeri doğru karıştırın, aynı işlemi 3 defa daha yumurta akları ve un bitene kadar yapın. Bu işlem yumuşacık ve süngerimsi bir kek olmasına yardımcı oluyor.
*Slikon kalıp kullanacaksanız, kalıpları su ile ıslatın ve fazla suyu dökün. Hamuru kalıplara 2/ 3 oranında pay edin, 5 dakika önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin, kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
*Kek, muffin piştikten sonra 5 dakika ılınması için bekletin, ters çevirerek servis tabağına alın ve aşağıda tarifini verdiğim çikolata kremasını hazırlayıp kekin üzerine sürün, antep fıstığı veya hindistan cevizi rendesiyle süsleyip servis yapın.
*100 gr bitter çikolata ve yarım çay bardağı sütü eritin, çatalla homojen bir kıvam alana kadar hızlıca karıştırın ve muffinlerin üzerine paylaştırın.
Notlar:
*Çikolata kreması yerine nutella da kullanabilirsiniz.
*Eğer bütün tek kalıp kullanacaksanız, 1 çorba kaşığı tereyağını kalıbın her tarafına sürün, bir çorba kaşığı un serpin, daha sonra hamuru kalıba alın, pişirin.
*Mikrodalga fırında pratik çikolata eritme yöntemi:
Derin bir cam kaba çikolatayı parçalara ayırarak alın, sütü ilave edip üzerini strech film ile kaplayın ve mikrodalganın orta ısısında 30 saniye pişirin, tezgaha alın, çatalla karıştırın, tekrar üzerini kapatarak 30 saniye daha pişirin, tezgaha alın, çatalla homojen kıvam alana kadar karıştırın, erimediyse bir defa daha aynı işlemi uygulayın.
Bir yanıt yazın