Dondurma makinesine ihtiyaç duymadan sadece dört malzeme ile kısa sürede yapabileceğiniz dondurmayı yoğunlaştırılmış süt ile tatlandırıyoruz, ekstra şekere ihtiyaç duymadan krema, kahve ve vanilya özütü ilavesiyle hazırlayıp dondurucuda bekletiyoruz, hepsi bu kadar…
Yoğun kahve aroması ve kremamsı lezzetiyle kahve sevenlerin favorisi olacağını rahatlıkla söyleyebilirim…
Servis: 8 – 10 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Bekletme süresi: 1 gece
Malzemeler:
1 kutu yoğunlaştırılmış süt (condensed milk), 390 gr
2 yemek kaşığı espresso tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
2 kutu soğuk krema (400 gr), %35 yağlı
Yapılışı:
*Yoğunlaştırılmış süt, Espresso tozu ve vanilya özütünü derin bir kapta mikserin yüksek hızı ile 3 – 4 dakika çırpın. Ayrı bir kapta soğuk kremayı koyulaşana kadar iyice çırpın. Yoğunlaştırılmış sütlü malzemeyi çırpılmış kremaya eklerken bir yandan karışım homojen kıvama gelene kadar mikserle 2 – 3 dakika daha çırpın ve baton kalıba aktarın.
*Kalıbın üzerini streç film ile kaplayarak bir gece dondurucuda bekletin. Servis esnasında üzerlerini minik çikolata parçaları ile süsleyin.
Kısa notlar;
*Elinizde espresso tozu yoksa yerine granül kahveyi havanda döverek un haline getirdikten sonra kullanabilirsiniz.
*Krema en az %35 yağlı ve 12 saat önceden buzdolabında bekletilmiş olmalı.
*Yoğunlaştırılmış süt (condensed milk) büyük marketlerde satılıyor.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın