İsveç Mutfağından;
İsveç mutfağına ait leziz kekin özelliği ince ve brownie gibi iç dokusunun hafif ıslak olmasıdır…
Hamuruna badem & ceviz gibi malzemeler eklenebilir. Hatta meyveli versiyonları da var. Piştikten sonra üzerini vanilyalı dondurma, krema veya çeşitli meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Aşağıda kakaolu ve damla çikolatalı yaptığım tarifi yazdım….
Hazırlama ve pişirme süresi kısa olan leziz keki çay veya kahve yanı için deneyin derim…
Servis: 23 cm lik tart kalıbında
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıba sürmek için
2 yumurta
200 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
100 gr tereyağı, eritilmiş
40 gr kakao
90 gr un
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı damla çikolata
Üzerine;
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Mevsim meyveleri
Yapılışı:
*Kalıbın tabanına ve yanlarına tereyağı sürüp hazırda bekletin.
*Yumurtalar, toz şeker ve vanilya özütünü derin bir kaba alıp mikser yardımıyla köpükler oluşana kadar 3 – 4 dakika çırpın. Eritip soğutulmuş tereyağını ekleyip karıştırın. Kakao, un ve tuzu harmanlayıp eleyerek sıvı karışıma ilave edin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın. En son damla çikolatayı da ekleyip karıştırarak yağlanmış kalıba aktarın.
*175 derecede 10 dakika önceden fanlı ayarda ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Kek tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip dilediğiniz meyvelerle süsleyin.
Kısa bir not:
*Bu tarifte kabartma tozu kullanmıyoruz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın