Geçen aylarda ziyaretimize gelen arkadaşımın oğlu Tomas’a tatlı bişeyler istermisin? Mesela çikolatalı muffin diye sorduğumda gözlerinin içi parlamıştı😍 Çay demlenene kadar sohbet muhabbet eşliğinde hazırlayıp pişirdiğim sıcacık muffinler çayımıza eşlik etmişti.
Bloğumdaki ilk tariflerden biri olan ‘’Çikolatalı Portakallı Muffin’’ den uyarlayarak hazırladığım muffinler Tomas’ın isteği üzerine kakaolu ve çikolatalı oldu ve annesinin ricasıyla da bardak ölçüsüne dönüştü😉
Yerken çikolata tanelerinin ve portakal aromasının damakta bıraktığı tad ve yumuşacık lezzetiyle bir kaç gün tazeliğini koruyan muffinlerin buyrun tarifine…
*Notlar bölümüne göz atmayı unutmayın😉
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Malzemeler :
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
3 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1,5 paket kabartma tozu, 15 gr
2 paket vanilya
3 orta boy yumurta
175 gr tereyağı, oda sıcaklığında
1 + 1/4 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
100 gr. damla çikolata
Yapılışı:
*Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve bir tutam tuzu ayrı bir kapta eleyip harmanlayın ve hazırda bekletin.
*Kalıplara muffin kağıtlarını yerleştirin (ön hazırlıkları yaparsak işimiz daha kolay olacaktır).
*Tereyağı ve toz şekeri mikserin yüksek deviri ile krema kıvamına gelene kadar 3-4 dakika çırpın.
*Çırpmaya devam ederken portakal kabuğu rendesi ve yumurtaları birer birer ilave ederek 2-3 dakika daha çırpın.
*Önceden harmanladığınız kuru karışımı yumurtalı karışıma ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Bu aşamada hamur biraz katılaşıyor endişelenmeyin! Çırpmaya devam ederken yavaş yavaş sütü ilave edin (koyu kremamsı kıvamda bir kek hamuru elde edeceksiniz).
*Fırın ısısını 175 dereceye ayarlayın.
*Damla çikolatayı hamura ilave ederek spatula ile dikkatli bir şekilde karıştırıp hamuru kalıplara eşit oranda paylaştırın.
*Fırında 30 -35 dakika kadar pişirin, kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Notlar:
*Yumurta, süt ve tereyağı oda sıcaklığında olmalı!
*Kalıplarının içine kağıt kalıp koyarak yaparsanız tepsi kirlenmez hem de kalıptan kolay çıkar.
*Fırın ısısını ilk 15 dakika 175 derece sonrasında 160 dereceye ayarlayın, bu şekilde muffinlerin içleri pişerken üzerleri de nar gibi kızaracaktır.
*Keklerinizi pişirirken fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın.
*Fırın ısı ayarları markalara göre farklılık gösterdiğinden kek pişirdiğiniz ısıyı kullanın.
Bir yanıt yazın