Tarif defterimden;
Kakaolu kalp kurabiyeleri pişirip soğuttuktan sonra uçlarını beyaz çikolataya batırıyorum. Hamuru incecik açtığımdan aşağıdaki ölçüyle yaklaşık 30-32 adet kurabiye çıkıyor.
Servis: 30-32 adet
Pişirme süresi: 10-12 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
125 gr tereyağı, oda ısısında
125 gr toz şeker, 1 su bardağından bir parmak az
1 orta boy yumurta
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
250 gr un, 2 su bardağı
25 gr kakao, 1 yemek kaşığı
100 gr beyaz çikolata
Yapılışı:
*Tereyağı, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini yoğurma kabına alıp el mikseriyle çırpın, yumurtayı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar 2-3 dakika daha çırpın.
*Un ve kakaoyu eleyerek yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave ederken bir yandan elinizle yoğurmaya başlayın (ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edeceksiniz).
*Hamuru küçük boy buzdolabı poşetine alıp yassılaştırarak buzdolabında 1 saat dinlendirin (hamur buzdolabında kıvam alacaktır).
*Tezgaha pişirme kağıdı serip hamuru üzerine alarak merdane ile yarım cm inceliğinde açın.
*Kalp kurabiye kalıplarıyla kesin. Kenarlarından kalan hamurlar bitene kadar aynı işleme devam edin.
*Hamurları aralıklı olarak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin.
*5 dakika önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin (fırın ısıları markalara göre farklılık gösterdiğinden kurabiye pişirdiğiniz ısıya ayarlayın).
*Fırından aldığınız bisküvileri soğuyana kadar tepside bekletin.
*Beyaz çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada eritin. Bisküvilerin uçlarını çikolataya batırıp ızgara tel üzerine alın.
Not:
Bisküviler sıcakken yumuşak olur, soğuyunca sertleşip kıyır kıyır bir kıvam alacaklardır.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın