Tarif defterimden;
Sağlıklı beslenmek isteyenler için bol yeşillikli, lezzetli ve doyurucu bir salata. İçindeki kakule ve kişniş tohumu salataya leziz bir aroma katıyor. Çay sofraları için kısıra alternatif olarak sunabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20-25 dakika
Malzemeler:
1 su bardağı karabuğday
Yarım demet maydanoz, ince doğranmış
Yarım demet dereotu, ince doğranmış
1 çorba kaşığı kuru nane
4-5 adet kakule, içleri çıkartılıp havanda dövülmüş
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu, havanda dövülmüş
Yarım çay kaşığı zerdeçal
5-6 dal taze soğan
5-6 adet kurutulmuş domates, ince doğranmış
2 çorba kaşığı kapari veya 2-3 adet kornişon turşu, ince doğranmış
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Süslemek için:
1 adet kapya biber, halka doğranmış
Yapılışı:
*Derin bir tencereye karabuğdayı alın, üzerini dört parmak aşacak gibi su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika pişirin, dağılmamalarına dikkat edin, ocaktan alın, suyunu süzüp geniş bir kaba alın, soğuması için bir kenarda bekletin.
*Bu arada yeşillikleri yıkayıp doğrayın, soğuyan buğdayın üzerine alın, diğer malzemelerin hepsini iave edip karıştırın, servis tabağına alın, Kapya biber ile süsleyin.
Afiyet olsun
Püf noktaları:
*Kişniş ve kakule aromalarının ortaya çıkması için havanda dövmenizi tavsiye ederim.
*Tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.
Bir yanıt yazın