İçeriğindeki C vitamininin kış aylarında soğuk algınlığına karşı koruma sağlayan etkisi nedeniyle bol bol tüketmek gerekir💜
Ayrıca yorgunluğa, halsizliğe, solunum yolu rahatsızlıklarında etkili bir mikrop önleyici olduğundan diş eti hastalıklarına da iyi geliyor💜
Yaz sonunda taze dutlarla hazırlayıp cam kavozlarda serin yerde saklamıştım👍😋💜
Bu mevsimde taze dutlu şurup mu olurmuş diyenleri duyar gibiyim😉Dut ölçüsünü yarı oranda kullanarak kuru dutla da yapabilirsiniz😋
Malzemeler:
1 kilo karadut
1 litre su
1 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
*Dutları yıkadıktan sonra derin bir tencereye alın. Şekeri ve suyu ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. 20 dakika kadar pişirip limon suyunu ekleyerek ocağı kapatın
*Ilındıktan sonra suyunu süzün, dutları da ezerek süzgeçten geçirip dut suyuna ilave edin.
*Cam kavanoza alıp kapağını sıkıca kapatarak buzdolabında saklayın.
*Yukarıda verdiğim şeker ölçüsü tatlı karadut için yeterlidir. Elinizde ekşi karadut varsa şeker miktarını damak tadınıza göre bir miktar artırabilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Çay Ocakları der ki
Gittiğim bi yerde tesiste içmiştim bugun buldugum için çok sevindim emeğinize sağlık
Chez Maman der ki
Yapılışı kolay ve leziz oluyor, beğeniniz için teşekkür ederim 🙂
Özlem der ki
Tarif için teşekkürler. Acaba bu tarife nekadar süre saklanabilir buz Dolabında
Chez Maman der ki
Sıcakken cam kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatarak buzdolabında 5-6 ay saklayabilirsiniz (konserve yapar gibi), sevgiler…