Mevsiminde;
Körpe rokaların üzerine karamelize kayısı, hafif kavrulmuş dolmalık fıstık, mozarella peynir ve balzamik & zeytinyağı karışımlı sos ile lezzetini tahmin edin;) Benim gibi tatlı ekşi uyumunu sevenler için kayısı mevsimi bitmeden deneyip pişman olmayacakları bir lezzet. Aşağıda verdiğim ölçü iki kişi için tam oluyor, miktarları arzunuza göre artırabilirsiniz.
Servis: 2 kişilik
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
1 kutu bebek roka, marketlerde bulabilirsiniz
3-4 adet kayısı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2-3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
100 gr mozarella veya sert beyaz peynir
5-6 adet kurutulmuş domates, ince doğranmış
Sosu için:
2 çorba kaşığı balzamik sirke
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuyla karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
*Rokaları bol suda yıkayıp sularının tamamen süzülmesi ve kuruması için kenara alın, sebze kurutucunuz varsa onu kullanın.
*Kayısıları yıkayıp kurulayın, bıçakla ortadan ikiye bölün, kestiğiniz taraflarına fırçayla sıvıyağ sürün. Döküm veya oluklu tavayı ısıtın, kayısıların kestiğiniz tarafını tavaya alın. 2-3 dakika kızartın, spatula ile dikkatlice çevirin. Diğer tarafını da 2-3 dakika pişirin, soğumaları için kenara alın.
*Dolmalık fıstıkları teflon tavada hafif ateşte kızartın, yanmamalarına dikkat edin.
*Rokaları derin bir salata kasesine alın, üzerine sırayla peynir, dolmalık fıstık, kurutulmuş domates ve kayısıları yerleştirin.
*Sos malzemelerini küçük bir kavanoza alıp karıştırın, salatanın üzerine gezdirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Notlar:
*Dolmalık fıstık yerine ceviz, badem veya fındık kullanabilirsiniz.
*Salata yaparken yeşillikler çok iyi kurutulmalı ki zeytinyağı yeşilliklerle tam buluşup lezzetine lezzet katsın.
*Demet rokayla da yapabilirsiniz.
Bir yanıt yazın