Teflon tavada pişen pirzolaların karamelize kuru soğanlarla buluşup üzerine taze kekikle lezzetini tahmin edin:) Yanında fırında kızarmış patates ve yeşil salata ile servis yapabilirsiniz.
Servis: 2 kişilik
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 35-40 dakika
6 adet kuzu pirzola
1 çorba kaşığı sıvı yağ
4-5 adet iri boy kuru soğan
4-5 adet sivri biber
3 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3-4 sap taze kekik veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik
Yapılışı:
*Öncelikle teflon tavaya sıvı yağı alın, ocağı orta ateşe ayarlayın ve ısınınca pirzolaları tavaya yerleştirin. Her iki tarafını yaklaşık 4 er dakika kızarana kadar pişirin. Pirzolaları bir tabağa alın.
*Kuru soğanların kabuklarını soyun ve yarım ay biçiminde doğrayın. Pirzolayı pişirdiğiniz tavaya soğanları alın, tavanın kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika ara sıra karıştırarak karamelize edin.
*Soğanlar pişerken sivri biberleri yıkayıp incecik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun, içinin çekirdeklerini çıkartıp küçük küpler halinde doğrayın.
*Sivri biberleri karamelize olan soğanların üzerine alın, arada karıştırarak 4-5 dakika daha soteleyin.
*Önceden pişen pirzolaları ve domatesleri de soğanların üzerine alın, orta ateşte tavanın kapağı kapalı olarak 3-4 dakika daha pişirdikten sonra kekikle süsleyerek, sıcak olarak servis yapın.
Afiyetle, sevgiyle kalın…
Not:
*Pirzolayı pişirdikten sonra tavayı yıkamadan soğanları ekleyin, pirzolanın bıraktığı yağ soğanlara lezzet katıyor.
Bir yanıt yazın