Kahvaltı sofralarımızda yanında kaymak veya taze peynirle lezzetini çok sevdiğimiz karanfil aromalı vişne reçelini ayrıca sütlü tatlılar, dondurma, pasta ve keklere de kullanırım.
Bir kaç püf noktasını dikkat ederek kolaylıkla yapabilirsiniz;
*Vişnelerin ayıklanması esnasında etrafa sıçramasının önüne geçmek için yıkadıktan sonra tek sıra halinde derin dondurucuda hafif sertleşene kadar bekletirsek çekirdeklerini çıkartmak daha kolay olacaktır.
*Çekirdeklerinden de 20 tane kadar bir kese içinde reçelle birlikte kaynatmak çekirdeğin lif içeriğinden dolayı şerbetinin kıvam almasına yardımcı oluyor.
Hazırlama süresi: 30 dakika
Bekletme süresi: 4-5 saat
Pişirme süresi: 25 – 30 dakika
Malzemeler:
Bir yanıt yazın