Tarif defterimden;
Sofra Dergisi için hazırladığım lezzetlerden biri olan zeytinyağlı kavun dolmasını havaların epey sıcak olduğu bugünlerde serinletici bir lezzet olarak deneyin derim.
Malzemeler:
1 adet sert ve kalın kabuklu kavun
Yarım su bardağı basmati pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızı soğan, yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
10 adet siyah zeytin
1 adet acı süs biberi, doğranmış
Yarımşar çay kaşığı karabiber, muskat, tarçın
1 adet yıldız anason
50 gr dolmalık üzüm
50 gr iç antep fıstığı
1 tatlı kaşığı melisa otu
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıcak su
7-8 sap taze kişniş, ince kıyılmış
Yapılışı:
*Kavunu enine doğru ortasından kalemle çizip küçük bıçakla çapraz şekiller halinde kesin, çekirdeklerini çıkartıp atın. İçinden 2 yemek kaşığı kadarını kaşıkla oyarak çıkartın (dolmanın içinde kullanacağız).
*Pirinci bol suda yıkayarak suyunu süzdürün.
*Zeytinyağını tavaya alarak soğanları ilave edin, yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavurun. Pirinç, sarımsak, doğranmış zeytinler, acı süs biberi, karabiber, muskat, tarçın, yıldız anason, dolmalık üzüm, antep fıstığı, melisa otu ve tuzu ilave ederek bir kaç dakika soteleyin. Kavunun içinden çıkardığınız parçacıkları ve sıcak suyu ilave ederek tencenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp kıyılmış taze kişnişleri ekleyip karıştırın. Yıldız anasonu çıkartıp atın, iç harç ılınınca kavunun içine doldurun.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın