Sağlıklı Atıştırmalık;
Şeker yerine hurma ile tatlandırdığım kayısılı bademli nefis fit muffinler…
Hamurunda yumurta ve süt olmadığından vegan beslenenler için de alternatif lezzet olabilir…
Servis: 9 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 – 35 dakika
Malzemeler:
250 gr sarı un
50 gr badem unu
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
140 gr hurma ezmesi
100 ml fındık yağı
100 ml su
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
200 ml maden suyu
5 adet taze kayısı, ikiye bölünmüş
10 adet kabuksuz iç badem
Piştikten sonra üzerlerine sürmek için;
1 tatlı kaşığı balı 1 tatlı kaşığı sıcak su ile karıştırın.
Yapılışı:
*Un, badem unu, tuz ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyin.
*Hurma ezmesi, fındık yağı, su ve rendelenmiş portakal kabuğunu rondodan geçirin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın. Üzerine unlu karışımı ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. En son maden suyunu ilave edip homojen kıvama gelene kadar spatula ile karıştırın.
*Muffin kalıbına kağıt pişirme kağıtları yerleştirip hamuru eşit oranda pay edin, ortalarına yarım kayısıları hafifçe bastırarak yerleştirin.
*10 dakika önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdikten sonra kabuksuz iç bademleri kayısıların ortalarına yerleştirip 10 – 15 dakika daha pişirin.
*Muffinleri fırından çıkardıktan sonra ılınınca üzerlerine fırça yardımıyla bal karışımını sürün.
Kısa bir not:
*Bu tarifte sarı un kullandım, yerine tam buğday, yulaf veya çavdar unu olabilir.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın