Mevsiminde;
Peynir, fıstık, kabak ve taze fesleğenin buluşmasıyla ortaya çıkan lezzetli ve yapılışı çok kolay tuzlu keki, yıllar evvel bir Fransa seyahatimizde sevgili arkadaşım Susanne yemek öncesi iştah açıcı olarak ikram etmişti.
İstanbul’a döndükten sonra tam ölçülendirerek tarif defterimde yerini alan ve hazırladığımda tadını bilenlerin çok beğendiği keki kahvaltıda, çay sofralarında veya iştah açıcı olarak yemek öncesi sunabilirsiniz.
Eskilerin tanınmış bir fransız pastanesinin menüsüne verdiğim bu tarife Türkçe isim vermekte kararsız kalınca can dostum Beyza imdadıma yetişti ve onun önerisiyle Keçi Peynirli, Fıstıklı Fransız Keki adını aldı:)
Uzun zamandan beri paylaşmak istediğim keki, sakız kabakları ve taze fesleğenlerin lezzetlenmeye başladığı bugünlerde deneyin derim.
Servis: 23*23 cm çapında kare fırın kabı
Hazırlama süresi: 20-25 dakika
Malzemeler:
200 gr lık bardak ölçüsüyle;
4 orta boy yumurta
Yarım su bardağı tereyağı, 100 gr
1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıba sürmek için
1 adet orta boy sakız kabağı
5-6 adet kurutulmuş domates
Yarım demet fesleğen
100 gr keçi beyaz peynir
2,5 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu, 15 gr
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber, taze çekilmiş
Yapılışı:
*Öncelikle yumurtaları oda ısısına çıkartın.
*Tereyağını eritin ve ılınması için kenarda bekletin.
*Fırın kabına 1 tatlı kaşığı tereyağını sürün ve fırın kağıdı ile kaplayın.
*Bu arada kabak ve fesleğenleri yıkayıp kurulayın, kabak, peynir ve kuru domatesleri küçük küpler halinde doğrayın, fesleğeni de incecik doğrayıp kenarda bekletin.
*Şimdi malzemelerimizi sırayla birleştirme zamanı;)
*Yumurtaları derin bir kapta el çırpıcısı ile (mikser kullanmaya gerek yok) karıştırın, tereyağını ve suyu ekleyip sıvı malzemelerin homojen bir hale gelmesini sağlayın.
*Un, kabartma tozu ve tuzu elekten geçirerek yumurtalı karışıma ilave edin, karıştırın.
*Doğradığınız kabak, domates kurusu, peynir, fesleğen, dolmalık fıstıkların yarısı ve karabiberi hamura ekleyip karıştırın.
*Hamuru kalıba alın, spatula ile düzleştirin, üzerine kalan fıstıkları serpin.
*175 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
*ılık olarak servis yapın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın