Tatlı & ekşi meyvelerle yeşilliklerin buluştuğu leziz salata…
Servis: 6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20-25 dakika
Malzemeler:
1 bağ kıvırcık salata veya akdeniz yeşillikleri
1 adet atom salata
4-5 sap taze nane
3-4 sap dereotu
1 greyfurt
100 gr keçi peyniri
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı nar tanesi
Sosu için:
1/4 su bardağı sızma zeytinyağı, 50 ml
1 portakal suyu
1 yemek kaşığı nar sirkesi
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı kuru reyhan
1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Kıvırcık veya akdeniz yeşillikleri, atom salata, nane ve dereotunu bol suda yıkayın ve sularını tamamen süzdürün, temiz bir mutfak havlusuna serin veya sebze kurutucunuz varsa onu kullanın.
*Greyfurtun kabuklarını soyarak dilimlere ayırıp zarlarını soyun ve her bir dilimi arzu ettiğiniz gibi doğrayın.
*Peyniri bıçakla minik küpler halinde kesin.
*Yeşillikleri iri parçalar halinde doğrayın, servis kasesine alın. Üzerine greyfurt dilimleri, keçi peyniri, kavrulmuş ceviz içi, kuru üzüm ve nar tanelerini yerleştirin.
*Sos malzemelerini küçük bir kavanoza alarak kapağını sıkıca kapatın ve çalkalayın. Salatanın üzerine gezdirin.
Kısa bir not:
*Sosun salataya lezzetini vermesi için yeşillikler daima çok iyi kurutulmuş olmalı.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın