HThayat.com yemek tarifleri bölümünde paylaştığım lezzetlerden biri…
Pancar ve keçi peyniri ikilisine eşlik eden portakal dilimleriyle, yemek öncesi atıştırmalık veya salata olarak evde küçük büyük herkesin beğeneceği bir lezzet…
A, B, C vitaminleri, fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum bakımından zengin, ayrıca iştah açıcı özelliği olan pancarı çocuklara sevdirmenin en kolay yolu bu olsa gerek 😉 Hazır sömestir tatilindeyken onlarla birlikte evde yapabileceğiniz keyifli bir aktivite olacaktır.
Hazırlama süresi: 1 saat
Malzemeler:
2 adet orta boy pancar
150 gr keçi peyniri
1 portakal
Taze nane yaprakları
Yapılışı:
*Pancarları iyice yıkayıp kurulayın. Pişirme süresinin kısalığı ve vitamin kaybına uğramaması için düdüklü tenceniz varsa onu kullanın derim. Fırında pişirme yöntemi için de notlara bakın!
*Pancarları düdüklü tencereye alın, 1 su bardağı su ilave edin ve kapağını kapatın. Açık ateşte kaynama noktasına geldikten sonra kısık ateşte 5 dakika pişirin (keserken dağılmamaları için pancarlar biraz diri olmalı). Tencerenin buharı tamamen çıktıktan sonra kapağını açıp pancarları soğuk suya alın ve suyun altında kabuklarını soyun.
*Pancar ve peynirleri iki ayrı kesme tahtasında küpler halinde doğrayın. Servis tahtasına fotoğraftaki gibi yerleştirin. Etrafını ince doğranmış portakal dilimleriyle süsleyin ve nane yaprakları yerleştirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Notlar:
Pancarları fırında pişirme:
*Fırın kabına aliminyum folyo ve üzerine yağlı fırın kağıdı serin, pancarları yerleştirip hava almayacak gibi önce kağıtla, sonra folyo ile kaplayın.
*180 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kabuklarını soyun.
*Pancar ve peynirleri kestikten sonra kenarlarında kalanları yeşil salata üzerine kullanabilirsiniz, bir kaç mandalina dilimiyle çok lezzetli bir salata olacaktır.
*İlerleyen günlerde kenarlarından kalan pancar ve peynirleri farklı lezzetler ilave ederek değerlendirdiğim haliyle paylaşım yaparım.
Bir yanıt yazın