Etli bir mantar türü olan istiridye mantarı kayın, kavak ve yelpaze mantarı olarak da bilinir. Yüksek oranda kalsiyum, potasyum, folik asit ve fosfor içeren mantarı vegan beslenenler alternatif öğün olarak tüketebilir.
Bu kısa bilgiden sonra et yemeklerinin de yanına çok yakışan mantar soteyi deneyin derim…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama pişirme süresi: 30 dakika
Yarım kg istiridye mantarı
2 çorba kaşığı fındık yağı
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
8-9 dal taze kekik, yıkanıp kurulanmış
1 çay kaşığı iri deniz tuzu
*Mantarları nemli temiz mutfak havlusuyla temizleyip iri parçalar halinde doğrayın (mantar yapısı itibariyle suyu sünger gibi çektiğinden dolayı yıkamayı tercih etmiyorum, eğer yıkayacaksanız tamamen kuru olmasına dikkat edin ki lezzet kaybı olmasın).
*Vok tavaya fındık yağını alıp ısıtın, kabukları soyulup ikiye bölünmüş sarımsakları ilave edip 2 dakika kadar soteleyin (sarımsakların yanmamalarına dikkat edin!).
*Mantarları ve tereyağını ekleyip açık ateşte ara sıra karıştırarak mantarlar kızarana kadar yaklaşık 15 dakika soteleyin.
*Taze kekik, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın