Tarif defterimden;
Kerevizli fırın mücver ”Kış Güzelleri” başlığı altında Sofra Dergisi için hazırladığım lezzetlerden biri…
Servis: 12-14 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
1/2 kg kereviz kökü
1/2 limon suyu
1 kırmızı soğan
1/2 demet dereotu
3 sap kereviz yaprağı
3 yumurta
1/2 su bardağı un, 60 gr
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Sosu için malzemeler:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çay kaşığı sarımsak tozu
8-9 sap frenk soğanı
Yapılışı:
*Kereviz köklerini soyarak yarım limon sıkılmış suya alın (kararmamaları için).
*Kırmızı soğanı yemeklik doğrayın, dereotu ve kereviz yapraklarını yıkayıp incecik doğrayın.
*Geniş bir karıştırma kabına doğranmış soğan, dereotu, kereviz yaprakları, yumurtalar, un, zeytinyağı, karabiber, karbonat ve tuzu ekleyip karıştırın. En son kereviz köklerini rendeleyip bekletmeden karışıma ilave edin.
*Fırın kağıdı serilmiş tepsiye karışımdan birer tepeleme yemek kaşığı aralıklı olarak yerleştirin.
*10 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Sosu için;
*Frenk soğanlarını incecik doğrayıp yarısını süzme yoğurt ve sarımsak tozuyla karıştırın.
*Mücveri servis tabağına alarak üzerlerine kalan frenk soğanlarını serpin, süzme yoğurtlu sos ile servis edin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın