Sofra dergisinde yayınlanan tariflerimden biri…
Protein deposu kinoa ile bol yeşillikli, sağlıklı ve lezzetli bir salata oluyor.
Tek başına öğün olarak veya davet sofralarında salata olarak ikram edilebilir. Kış mevsiminde 3-4 çorba kaşığı nar tanesi eklemek salatanın lezzetini kat kat artırır.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 1 saat
Malzemeler :
1 su bardağı kinoa
5-6 sap taze soğan, ince doğranmış
5 adet çeri domates, herbiri 4 e bölünmüş
2 adet çengelköy salatalık, 2 ye bölünüp ince doğranmış
7-8 adet kuru domates, ılık suda 10 dakika kadar bekletilmiş ve ince doğranmış
Yarım demet maydanoz, ince doğranmış
Yarım demet dereotu, ince doğranmış
Yarım demet taze nane, ince doğranmış
1 tatlı kaşığı pulbiber
15 adet tam ceviziçi
1 limon kabuğu rendesi
Sosu:
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
3/4 limon suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
1 su bardağı kinoayı yıkadıktan sonra tencereye alıp 2 su bardağı su ilave edin.
Kapağı açık olarak kaynatın, ocağın altını kısıp ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika pişirin.
Suyu tamamen çekmiş olacaktır. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Çatal ile havalandırarak kinoaları birbirinden ayırın ve geniş bir karıştırma kalıbına alın.
Malzemeleri kinoaya ilave edin ve nazikçe karıştırın. Sosu ilave edin ve hepsini karıştırarak servis tabağına alın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Püf noktası :
*Salatalara kullandığınız sosu önceden hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri küçük bir cam kavanozda kapağı kapalı olarak çalkalayarak karıştırın. Servisten hemen önce ilave edin.
Çiğdem der ki
Kinoalı Tabule muhteşem müjgan hanımın tarifine bire bir uyarak denedim sonuç çok başarılı
Chez Maman der ki
Yorumlarınız için teşekkürler Çiğdem Hanım. Denemenize çok mutlu oldum.
Sevgiler…