Annemin Tarif Defterinden;
İçinde peynir, domates ve yeşil biber ile tam da pikniklik olan minik pidelerin dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve lezzetli… Özellikle haftasonu kahvaltıları için önerebileceğim pideler, annemden bana miras kalan leziz tariflerden biri…
Servis: 18-20 adet
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Mayalanma süresi: 1 saate yakın
Pişirme süresi: 25-30 dakika
Malzemeler:
1 çay bardağı tereyağı, eritilmiş
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta akı, sarısını üzerine sürmek için ayırın
4-5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant kuru maya
1 çay kaşığı dolusu tuz
4-5 adet çeri domates, doğranmış
4-5 adet sivri biber, ikiye bölüp 3-4 cm uzunluğunda doğranmış
150 gram beyaz peynir, 3-4 cm uzunluğunda, 1 cm kalınlığında doğranmış
Çörek otu, haşhaş tohumu
Yapılışı:
*Geniş bir kapta tereyağını eritin, oda sıcaklığındaki sütü ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
*Yumurta akını ekleyin el çırpıcısı ile karıştırın.
*4 su bardağı un, toz şeker, maya ve tuzu ayrı bir yerde karıştırıp sıvı malzemeye ekleyin, elinizle 5 dakika kadar yoğurun, eğer un az gelirse 1 su bardağı kadar daha ekleyin, yumuşak ama ele yapışmayan elastik kıvamda bir hamur olmalı. Üzerini streç film veya buzdolabı poşeti ile hava almayacak şekilde kapatın, hamur iki katı olana kadar mayalanmaya bırakın. 1 saat kabarması için yeterli oluyor.
*Tepsiye fırın kağıdı serip hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar alın, 12 -14 cm uzunluğunda, 3 cm genişliğinde dikdörtgenler yapın. Ortalarına sırayla beyaz peynir, domates ve sivri biberleri yerleştirin, üzerlerini birbirinin üstüne gelecek şekilde kapatın, kapattığınız yeri pişerken açılmamaları için çatal ile sabitleyin, tepsiye aralıklı olarak yerleştirin, bu arada fırın ısısını 175 dereceye alın.
*Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve haşhaş tohumları serpin.
*25-30 dakika, nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın