Mevsiminde;
Yaz bitmeden kırmızı herhangi bir kırmızı erikten yaptığım hafif mayhoş ve lezzetli reçeli, tatlılar bölümünde ”Meyveli İtalyan Pudingi” ve ”Shortcrust Tart” tariflerimde kullanabilirsiniz.
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 40-45 dakika
Malzemeler :
2 kg kırmızı erik
1,5 kg toz şeker
6-7 adet karanfil
1 çay kaşığı tereyağ
1,5 çay kaşığı limontuzu
Yapılışı:
*Erikleri yıkadıktan sonra dilimlere ayırarak çekirdeklerini çıkartın.
*Büyük bir tencereye eriklerin yarısını, üzerlerine şekerin yarısını dökün. Aynı işlemi bir kez daha yapın. Çubuk tarçın ve karanfilleri de ekleyin. 7-8 saat kadar bekletin (erikler sularını bırakacağından ilave suya gerek kalmıyor).
Tencereyi ocağa alıp tereyağını ekleyin. Orta ateşte kapağı açık olarak 40-45 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Limon tuzunu ekleyerek 3-4 dakika kadar daha kaynatın. Biraz ılınınca temiz cam kavanozlara alarak kapaklarını sıkıca kapatın.
Afiyetle…
Notlar:
*Eğer güneş ışığı alan balkonunuz varsa, reçel kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika pişirip geniş bir cam kaba alın. Üzerini temiz bir tülbent gibi ince bir örtüyle veya masa şemsiyesi ile kapatın. Günde bir defa karıştırın. Koyulaşınca kavanozlara alın. Güneş ışığına göre 7- 8 günde koyu kıvamlı muhteşem bir reçel oluyor.
*Reçel yaparken mutfaktan ayrılmayın, başka işlerinizi yaparken bir taraftan da reçeli kontrol edin.
*Reçeli pişirirken kullandığımız tereyağı, köpük olmasını ve taşmayı önlüyor.
Bir yanıt yazın