Tarif defterimden;
Sofra Dergisi’nde ”Kış Güzelleri” başlığında yayınlanan tariflerimden biri olan kıymalı karnabaharı deneyin derim…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
1 karnabahar, 1 kg
3 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gr dana kıyma
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 kapya biber
1 köy biberi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 demet taze kişniş
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
*Karnabaharın kök bölümünü oyarak çıkartın, bütün olarak tencereye alın, üzerini aşacak kadar su ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika haşlayın.
*Bu arada sıvı yağ, kıyma ve yemeklik doğranmış kuru soğanı tavaya alıp kıyma suyunu salıp tamamen çekinceye kadar kavurun. İnce doğranmış sarımsak ve tavla zarı gibi doğranmış biberleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun, salçalar, karabiber ve tuzu ekleyip ocağı kapatın. Yıkanıp ince doğranmış taze kişnişi ekleyip karıştırın.
*Haşlanan karnabaharı çiçeklerinden ayırıp servis tabağına ortası boş kalacak gibi yerleştirin. Ortasına kıymalı karışımı yerleştirin. Üzerlerine pul biber serperek sıcak olarak servis edin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın