Tarif defterimden;
Yemek öncesi misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli atıştırmalıkları Sofra Dergisi Ocak 2019 sayısı için yazmıştım.
Yufkayı nasıl sardığımı soranlar olmuştu, dergi için sadece sunum fotoğrafları çekileceği düşüncesiyle yapılış aşamalarının fotoğraflarını çekmemiştim. Tekrar yapıp aşamalarını fotoğraflamayı düşünürken İnstagram’dan sevgili Seval Hanım @foodiefoodbaker imdadıma yetişti. Her aşamayı o kadar güzel fotoğraflamış ki, onun izniyle yapılış aşamalarını paylaşarak kendisine buradan çok teşekkür ediyorum🙏🤗
Ayrıca Sofra Dergisi’nde kapak yıldızı olan bu lezzetin stylingini sevgili Selma Şen, fotograf çekimlerini sevgili Erkin Ön yaptı🤗
İnstagram ve Facebook’ta bir çok kişi tarafından beğenilip tarifi sorulan lezzeti nasıl yaptığıma bakalım birlikte🤗
Servis: 24 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Malzemeler:
2 yufka
İç harç için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 orta boy kuru soğan
Yarım çay bardağı çam fıstığı
250 gr az yağlı dana kıyma
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yarım çay bardağı dolmalık üzüm
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
1 yumurta
1/4 su bardağı süt, 50 ml
1/4 su bardağı zeytinyağı, 50 ml
Börekleri kaplamak için:
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu
Yapılışı:
*Soğanları yemeklik doğrayıp tavaya alın, sıvı yağ ve fıstıkları ilave edip pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı da ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Karabiber, yenibahar, dolmalık üzüm ve tuzu ekleyip karıştırın. Ocağı kapatıp ılınması için kenara alın.
*Sos malzemelerini iyice çırpın.
*Yufkanın birini temiz bir tezgaha serin. Sosun yarısını yufkanın üzerine fırça yardımıyla sürün. Diğer yufkayı ilk yufkanın üzerine alıp kalan sosu sürün.
*Sosladığınız yufkayı önce ortadan ikiye, her bir parçayı tekrar ikiye keserek 4 adet üçgen elde edin. Her bir üçgeni 6 eşit minik üçgenler olacak gibi kesin (toplamda 24 adet minik üçgen olacak). Üzerlerine kıymalı harcı eşit olarak pay edin. Harç koyduğunuz her bir üçgeni kabaca muska gibi sarıp avucunuzda yuvarlayın. Su dolu kaba batırıp fazla suyunu hafifçe sıkın.
*2 yumurtayı iyice çırpın.
*Galeta ununu düz bir tabağa alın.
*Top yaptığınız yufkaları önce yumurtaya batırıp, sonra galeta unu ile kaplayın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. 10 dakika önceden 180 derece ısıya ayarlanmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Not:
*Börekleri hemen pişirmeyecekseniz sardıktan sonra tek sıra halinde derin dondurucuda dondurabilirsiniz. Tamamen donduktan sonra kilitli poşetlere alarak derin dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz. Pişirmeden önce çıkarıp çözüldükten sonra yumurta ve galeta ununa batırıp pişirebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın