Tarif defterimden;
Yanında tereyağlı pirinç pilavı, yoğurt ve bol yeşillikli salatanın çok yakıştığı doyurucu ve besleyici yeşil mercimek yemeği…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 + 15 dakika
Malzemeler:
200 ml lik bardak ölçüsüyle;
2 bardak yeşil mercimek + yeteri kadar su
150 gr orta yağlı dana kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 adet kapya biber
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
3 bardak sıcak su
Yapılışı:
*Yeşil mercimeği orta boy bir tencereye alın, üzerine dört parmak aşacak gibi su ekleyip koyu rengini bırakana kadar açık ateşte yaklaşık 15 dakika haşlayın. Haşlanan mercimeği süzdürüp soğuk sudan geçirin.
*Kapya biber, sivri biber ve sarımsağı minik küpler halinde olacak gibi doğrayın.
*Zeytinyağı, kıyma ve kuru soğanı orta boy tencereye alın, kısık ateşte iyice kavurun. Doğranmış biberler ve sarımsağı ekleyip 2 – 3 dakika daha kavurun. Salçalar, haşlanmış mercimek, baharatlar ve tuzu ilave edip karıştırın. Sıcak suyu da ekleyip kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında orta ateşte 15 dakika pişirin.
Kısa bir not;
*Kullandığınız mercimeğin cinsine göre haşlama ve pişirme süresi daha kısa veya daha uzun sürebilir.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın